Blogger Backgrounds

Thursday, 15 December 2011

Impian Anak Jalanan

Kau mampu patahkan sayapku
Kau mampu tambatkan kedua kakiku
Tapi kau tak akan dapat
Mematahkan semangatku untuk hidup

Lampu neon di gedung indah
Hanya pemikat mata yang tergoda
Tapi aku kan tetap berjalan
Menuju tujuanku di sana

Berdendang anak jalanan
Berdendang dengan rentak kehidupan
Ku mohon perlindunganMu yang Esa

Aku dan mereka sama
Punya hati dan punya cita-cita
Kota ini tempat ku belajar erti hidup

Ku tinggalkan kampung halaman
Ku tinggalkan semua yang ku sayang
Demi masa depan yang cemerlang
Semoga ku diberi pedoman

Thursday, 18 August 2011

mood raye !

Assalamualaikum, bertemu kite lagi hehe alhamdulillah sedar tak sedar da masuk hari ke 18 kite berpose hehe sekejap je rase kan ?? haha pas tu da raye haha Selamat Hari Raye hahahaha !! tapi aku rase raye kali ni cam tak best ckit la haha yang pertama , maybe cuti jup dan tak dapat jumpe member2 n raye umah diorang sambil kutip duit raye hahahaha yang kedua aku tak beli baju raya kottt haha.:'(
hehe ape nak sdeyh baju raya tahun2 lepas kan ade kalau elok lagi tak salah bole pakai jangan membazir hahaha. walaupon baju tahun2 lepas punye kite still bole raye lagikan ? tak pernah lak aku dengar kalau tak beli baju raye tak bole sambut raye ?? hahaha. tapi aku rase, hehe mood tu tak ade la ckit haha ok 2 je dulu aku banyak keje nak buat nie hahah. selamat berpose , wassalam.

Monday, 1 August 2011

first pose ngan kurma

Assalamualaikum hehe lame da aku tak update blog aku ni. sedar tak sedar kite da pown memasuki bulan pose iaitu Bulan Ramadhan. hai rase jup je mase berlalu hehe. Ni first time gak aku pose kat umah sewa aku hehe. juadah buka ape eyh first pose ? ingat lagi dulu time kat umah (ipoh) first pose mesti juadah yang sdp hehe tapi sederhana saja. Paling kurang pown kalau ade air cincau pown da ok hehe faveret aku lak haha tu time kat umah la dah2... berbalik menu aku tadi ermmm nampak gayanye berbuka ngan
yusuf taiyoob la . korang jangan keliru 2 kurma daaa. haha. tapi walaubagaimanapon aku bersyukur dengan rezeki yang ade dan aku bersyukur juga kerana dapat aku berpuase lagi pada tahun ini alhamdulillah. Walaupon aku berpose di perantauan hehe. selamat menyambut ramadhan al mubarak.

Saturday, 25 June 2011

filem gelak hingga terangkat kepala !

 
ni sedutan die ckit

"Berape banyak bomba" itulah dialog yang diungkapkan sudin atau lebih dikenali S.Shamsuddin dalam filem Seniman Bujang Lapok. Cukup untuk membuatkan aku dan Ahmad Raje(terikut2) haha. Kalau nak diikutkan spontan tu dialog tapi tak tahula camne diorang bole berdialog ngan ok. HAHA. Dalam filem ni dari mule sampai habis memang best korang kene tengok la sendiri. Tapi ade satu part tu yang paling lawak kaw2 punye sampaikan kitorang(aku n Ahmad Raje) berdialog same Sampaikan Hafizuddin cakap"korang ni da mengarut ni" Ah melalut ke mengarut ke yang penting "berape banyak bomba" hahahaha. Partnye time yang Ramlee, Sudin, dan Ajis nak make-up ha time 2 la yang lawak 2. Tu sebab permulaan citer ni "berapa banyak bomba" haha sebab dalam part tu la ade dialog tu. Tak caye ce tengok ce tengok haha. Wassalam.

Thursday, 16 June 2011

Delicious rOti bOOm :P

roti boom :P
Kebanyakan roti boom ni kat kedai2 mamak je, tapi first time bg aku la kalau korang tak taw la ade gerai jual roti boom ni kat tepi jalan. Mule2 tu aku nampak gerai je maklumla tutup, makan dulu kat depai gerai 2 nasi kukus haha sedap gak. Tapi masalah die aku bukan nak cerita nasi kukus hehe. Dalam pukul 4.30p.m. KOT die baru bukak. Dalam hati (macam sedap) haha. Perot aku tak kenyang lagi biase la kuat makan, then aku ajak member aku(hafizuddin Zulkifli) beli haha die laju je (cis tak kenyang2 lagi apes ni)haha.ROti boom die gebu tu yang buat sedap 2. Haha.

Wednesday, 15 June 2011

lagu yang my sweetheart bagi

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku
ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…
sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref
di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref
ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

bOsan Punye pAsal

Bosan punye pasal lah ni aku buat blog.kalau tak bosan tak adenye aku buat benda ni, haha. Ikotkan ati aku nak je tido tapi tak bole tido ,maybe da terbiase tido lambat haha. Tapi korang2 sume peminat2 aku mesti heran + curious apsal la aku buat blog ni ? tu la aku pon actually(chehhh speaking London) aku pon tak terpikir nak buat maybe seperti yang aku cakap la BOSAN PUNYE PASAL haha. Kalau tau la dek awek aku nie haha gelak + guling2 lagi (cis!!) haha. Jangan gelak ye my sweetheart ? hehe. Aku rase sampai cnie la dulu KOT first citer aku pasal blog haha(tak bole bla).